Het 4-stappenplan

Wil je snel en veilig terugkeren naar sport na een blessure? Ontdek ons 4-stappenplan dat is ontworpen door onze ervaren sportfysiotherapeuten om je te begeleiden bij een succesvol herstel en een snelle terugkeer naar je favoriete sportactiviteiten.

Stap 1: Grondige evaluatie en diagnose

Een grondige evaluatie en diagnose door een ervaren sportfysiotherapeut is de eerste stap naar een succesvol herstel. Het is belangrijk om de aard en ernst van je blessure te beoordelen, evenals eventuele onderliggende factoren die hebben bijgedragen aan de blessure. Dit legt de basis voor een effectief herstelplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Stap 2: Op maat gemaakt behandelplan

Op basis van de evaluatie stellen heb je een gepersonaliseerd behandelplan nodig dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften en doelen. Dit behandelplan omvat een combinatie van bewezen therapeutische interventies, zoals (krachtt)training, manuele therapie en mobilisaties, om de blessure effectief te behandelen en het herstel te bevorderen.

Stap 3: Functionele revalidatie

Na de acute behandelfase richt het revalidatieproces zich op functionele revalidatie. Een sportfysiotherapeut kan je hierbij helpen door een progressief oefenprogramma te ontwerpen om je kracht, mobiliteit, stabiliteit en uithoudingsvermogen te herstellen. Dit omvat specifieke sport gerelateerde oefeningen en taken om je voor te bereiden op een veilige terugkeer naar je sport.

Stap 4: Geleidelijke terugkeer naar sportactiviteiten

De laatste stap van het terugkeerproces is de geleidelijke hervatting van sportactiviteiten, onder begeleiding van een sportfysiotherapeut. Deze zal je helpen om je belastbaarheid te verhogen en het risico op herhaling van de blessure te minimaliseren. Door een geleidelijke en progressieve benadering maximaliseren we de kans op een succesvolle terugkeer naar sport op de lange termijn.

Sportfysiotherapie bij BoddeBouman

Wil jij snel en optimaal herstellen van een blessure om terug te keren naar je favoriete sport? BoddeBouman heeft met Stefan Bodde een geregistreerd sportfysiotherapeut in huis. Door zijn topsport ervaring weet hij wat het lichaam van een sporter nodig heeft. Remko is in 2023 begonnen aan zijn master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam, de kennis die hij vergaart tijdens de opleiding wordt direct in de praktijk toegepast.

We blijven ons continu verdiepen en verbeteren voor de best mogelijke behandeling en een duurzaam herstel. Onze kennis en ervaring gecombineerd is uniek in de regio Noardeast-Fryslân. Wij zijn aangesloten bij verschillende sportnetwerken en werken nauw samen met sportartsen en orthopeden.

Heb je een vraag, wilt u een afspraak maken of een vrijblijvende fysiotherapie screening? In een telefonische vrijblijvende fysiotherapie screening zorgen wij ervoor dat je direct bij de fysiotherapeut komt die jouw klachten het beste begrijpt en kan behandelen. Onze front-office screent de klachten en kijkt welke van onze specialisten je het beste kan helpen.