Chronische pijn

Aanmelden voor screening

Aanmelden voor screening

Chronische pijn

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn, ook wel aanhoudende pijn genoemd en/of stressgerelateerde klachten is een veel voorkomend gezondheidsprobleem. Deze klachten kunnen zich op verschillende manieren uiten; veel/vaak pijn, moeite met ontspanning, spierspanning, slecht slapen, moeite met controleren van de ademhaling, activiteitenniveau gaat omlaag, moeite om een balans te vinden tussen activiteiten/ ontspanning.

Als fysiotherapeut kunnen wij u hierin begeleiden. We gaan samen op zoek naar een behandeling die bij u past.

Een veel voorkomende gedachte is dat pijn een signalering is van schade. Dit kan te maken hebben met pijnlijke ervaringen in het verleden of tijdens het doormaken van ziekte, blessures of trauma’s.

Aanmelden voor screening
BoddeBouman cirkel

Waar heb je last van?

Pijn is niet zozeer een signalering van schade, het is veel meer dan dat. Pijn is één van de uitingen van een complex beschermingssysteem waar vele factoren op van invloed zijn. Ons beschermingssysteem wordt automatisch en onbewust geactiveerd wanneer dit nodig is. Dit systeem kan, soms door invloeden waar we niet direct bij stilstaan, overgevoelig worden. Een overgevoelig beschermingssysteem kan zorgen voor pijnklachten waar we vaak het nut niet van in zien, maar wel leidt tot soms frustrerende situaties. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan om het pijnsysteem beter te leren begrijpen en uiteindelijk mensen met pijn beter te helpen.

Het team

BoddeBouman heeft Pieter, Gryte en Laura drie pijnspecialisten in huis. Laura en Gryte hebben veel ervaring met ademhaling- en ontspanningsoefeningen en maken gebruik van Reducept. Gryte en Pieter zijn aangesloten bij het netwerk Aanhoudende (chronische) Pijn Friesland. Tevens zijn zij werkzaam voor de Pijnpoli van de DC klinieken te Dokkum. Hier verzorgen zij het beweegplein en pijneducatie voor chronische rugklachten. Op het beweegplein wordt gebruik gemaakt va het David Spine Concept.

Gryte Hoekstra Fysiotherapeut

Gryte Hoekstra

Pieter Boomsma Fysiotherapeut

Pieter Boomsma

Laura Profiel Locaties Dokkum Sportstudio

Laura Zeinstra

Gryte Hoekstra Fysiotherapeut

Gryte Hoekstra

Margriet van Meekeren

Pieter Boomsma

Pieter Boomsma

De specialist voor:

  • (beginnende) Chronische pijn klachten
  • Stress gerelateerde klachten
  • Chronische nek / rugklachten
  • Chronische vermoeidheid
  • Hyperventilatie
  • Moeite met ontspannen
  • Disbalans tussen activiteit en rust
Aanmelden voor screening

Onze behandelmethoden:

Pijneducatie
Oefentherapie
Ontspanningsoefeningen
Ademhalingsoefeningen
Graded activity / graded exposure