BoddeBouman Fysiotherapie aangesloten bij het ParkinsonNet.

Vanaf 2023 is BoddeBouman Fysiotherapie officieel aangesloten bij het ParkinsonNet. ParkinsonNet heeft één doel: mensen met parkinson de best mogelijk zorg geven. Dit past volledig bij de visie van onze fysiotherapiepraktijk.

Behandeling van Parkinson

De ziekte van Parkinson vereist behandeling door zorgverleners van verschillende disciplines. Het vraagt kennis en kunde over zowel de cognitie als lichamelijke klachten. Bovenal vraagt het om persoonlijke zorg, dichtbij huis. Onze geriatrie fysiotherapeuten behandelen al jaren parkinson patiënten. Met aansluiting bij dit netwerk vergroten wij ons multidisciplinaire netwerk en kunt u gebruikt maken van een chronische vergoeding uit de basisverzekering wanneer u een verwijzing heeft van de huisarts of specialist*.

Fysiotherapie

Wat kunnen wij voor de parkinson patiënt betekenen? De diagnose is gesteld: u heeft Parkinson. Mogelijk heeft u al jaren klachten en heeft u veel onderzoeken achter de rug. Wat de toekomst brengt is vaak nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat u de best mogelijke zorg en kwaliteit van leven verdient. Met de aansluiting bij het ParkisonNet kunt u vertrouwen op een kwalitatief hoge zorg met een volledige vergoeding vanuit de basis zorgverzekering*.

Behandeldoelen

De fysiotherapeut proberen de balans, lichaamshouding, lichamelijke conditie, het lopen en het uitvoeren van transfers – bijvoorbeeld opstaan uit een stoel of omdraaien in bed – te verbeteren. Balans, houding en conditie worden doorgaans behandeld met een beweegprogramma waarbij de fysiotherapeut stimuleert dit ook in eigen omgeving te oefenen. Het lopen en het maken van een transfer trainen ze bijvoorbeeld door de bewegingen heel bewust uit te voeren. Zo kunnen moeilijke transfers beter opgesplitst worden in meerdere bewegingen die in kleine stapjes achter elkaar uitgevoerd moeten worden. Een andere, veel gebruikte methode, is om te lopen op een ritme als de voeten dreigen vast te plakken of als passen langzaam kleiner worden.

Kwaliteit ParkisonNet

Wanneer u kiest voor een bij ParkinsonNet aangesloten zorgverlener, bent u in goede en gespecialiseerde handen:

  • Expertise door een meerdaagse basisscholing, nascholing en het jaarlijkse congres
  • Uitgebreide, gedegen ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson
  • Samenwerking met collega-zorgverleners uit diverse disciplines
  • Direct toegang tot de parkinsonexperts binnen het ParkinsonNetcoördinatiecentrum
  • Kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg en onderzoek

De resultaten mogen er zijn. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen onder behandeling van een ParkinsonNetzorgverlener:

  • Minder heupbreuken hebben
  • Minder behandelingen nodig hebben
  • Meer effectiviteit van de behandeling ervaren

Voor meer informatie over parkinson verwijzen we naar www.parkinsonnet.nl of www.parkinson-vereniging.nl/

Afspraak?

Een afspraak maken met onze geriatrie fysiotherapeut, aangesloten bij het ParkinsonNet? Neemt contact op via 0519 – 223433 of stuur een mail naar info@boddebouman.nl

*Alleen fysiotherapeuten aangesloten bij het ParkinsonNet kunnen parkinsonpatiënten langdurige zorg verlenen vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Om aanspraak te maken op de basisverzekering moeten eerst 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering gedeclareerd worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

parkinsonNET Fysiotherapie