Fitness

Fitness in groepsverband en vrije fitness.

Met behulp van een individueel trainings-programma trainen de deelnemers(sters) hun hele lichaam.

Fitness hoort leuk te zijn, vinden we bij Bodde Bouman. Wat de reden ook is, gezond blijven of gezond(er) worden, fitnessen vraagt om persoonlijke aandacht en begeleiding. Hiermee kunt u doelgericht trainen en kunnen wij uw fitnessprogramma afstemmen op uw persoonlijke behoefte. Ons sportcentrum is nauw verbonden met Fysiotherapie Dongeradeel, onze instructeurs hebben intensief contact met fysiotherapeuten en die kennis gebruiken wij om voor iedere deelnemer een programma op maat te ontwikkelen. De fitness is in onze sportcentra kleinschalig opgezet, hierdoor is de persoonlijke aandacht gegarandeerd en kunt u ontspannen fitnessen in een goede sfeer.

Na uw aanmelding stellen wij uw trainingsprogramma op, afhankelijk van uw fysieke gesteldheid kunnen wij ook een fysiotherapeut raadplegen om uw trainingsbehoefte vast te stellen. Wij werken met spierversterkende en conditieverbeterende apparatuur, deze kunnen ingesteld worden op ieders persoonlijke behoefte. Een persoonlijk trainingsprogramma betekent ook dat wij tussendoor de trainingsschema’s testen en aanpassen. Hierdoor is het trainingseffect maximaal en worden blessures tot het minimum beperkt.

De fitnesslessen worden gegeven op vaste tijdstippen met vaste begeleiding, de lestijden voor onze sportcentra zijn vermeld onder de rubriek Dokkum en Holwerd. Op zaterdagochtend is er vrije inloop, er is dan tevens de mogelijkheid om een gemiste les in te halen.

Sportfitness

Enthousiaste sporters kunnen bij ons terecht voor sportfitness. Deze vorm van fitness is voor mensen die een sport beoefenen en omwille van prestatieverbetering of vanwege kwalificatie-eisen hun fysieke prestaties willen of moeten verhogen. Dit vergt een striktere benadering dan de reguliere fitness, en daarom wordt een officieel trainingsprogramma opgesteld dat nauwgezet nageleefd wordt. Wij werken hierbij samen met de sportvereniging en de eigen begeleiders en fysiotherapeuten.

Medische fitness

Medische fitness ligt letterlijk in het verlengde van fysiotherapie. Na het afronden van een fysiotherapeutische behandeling kan het bereikte resultaat behouden of verbeterd worden door medische fitness. Bodde Bouman Sportcentrum werkt hierbij nauw samen met Fysiotherapie Dongeradeel voor een vakkundige fysiotherapeutische begeleiding. U krijgt uw eigen trainingsprogramma zodat uw klachten zoveel mogelijk verholpen worden en waarbij trainingsblessures uitgesloten worden. De medische fitness bij Bodde Bouman Sportcentrum wordt kleinschalig gegeven, in kleine groepen, onder leiding van een fysiotherapeut.

Wanneer wordt medische fitness aangeraden?

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om met medische fitness te beginnen. Zoals gezegd kan het na het afronden van een fysiotherapeutisch behandelingstraject, maar ook bij terugkerende of aanhoudende rugklachten, nek- en schouderklachten. Ook bij (sport)blessures is medische fitness een probate methode om de klachten te beperken en te verhelpen. Wanneer u vanuit een fysiotherapeutische behandeling doorstroomt naar medische fitness, dan betaalt u geen inschrijfgeld.